OKTOBER - Edinost / Božje kraljestvo


1.

Sveti Duh nas je privedel skupaj in Jezus Kristus, naš Božji Ženin, nas je tesno povezal skupaj ... Zato se ljubimo med seboj v zdravju in bolezni, v veselih in trpljena polnih dneh.2.

Živimo skupaj v slogiin ljubezni kakor Sveta Družina - Jezus, Marija in Jožef - da bo vsaka naša hiša postal podobna svetemu Nazareškemu domu.3.

Samo edinost nas krepi znotraj in zunaj; edinost nas dela neločljive; edinost lajša tegobe našega poklica; edinost nas dela nepremagljive.4.

Dokler bomo edine med seboj in dokler bomo držale skupaj ..., tako dolgo nam noben sovražnik ne bo mogel škodovati. Če pa se ta vez razrahlja, potem bo hudo; potewm ne potrebujemo nobenega sovražnika od zunaj, uničile se bomo same.5.

Kjer ni miru in sloge, tam se umika Gospodov blagoslov.6.

Kaj bi koristil naš trud in vse naše skrbi, če ne bi Gospod zidal hiše!7.

Marija, mogočna nebeška Kraljica, nam bo pri svojem Božjem sinu Jezusu izprosila pomoč v naših stiskah, zavetje v naših nevarnostih, tolažbo v tegobah, blagoslov pri našem delu, vztrajnost v prizadevanju, rast v popolnosti, srečno smrt in blaženo večnost.8.

Eno v Jezusu moramo biti in vedno ostati.9.

Zaradi napak in nepopolnosti ene osebe ne smemo opustiti Božjega dela.10.

Veja, ki se odlomi od debla, se posuši in konča v ognju; kraljestvo, ki je v sebi razdvojeno, razpade; armada, ki ni enotna, bo uničena; ladja, ki ima razpoke, se potopi.11.

Znebimo se vsake neprijaznosti, potrpežljivo prenašajmo slabosti drug drugega, v znamenje odpuščanja si z ljubeznijo podajmo desnico, še preden zaide sonce.12.

Vse naše prizadevanje ne bo rodilo sadov, če naše življenje ne bo v skladu z našim poklicem. Zato naj sveti vaša luč, da bodo vsi, ki jo bodo videli, slavili vašega Očeta, ki je v nebesih, ... da bodo vsi začeli skupaj z nami hvaliti in ljubiti našega Gospoda Jezusa.13.

Vsi moramo zastaviti svoje moči za Božje delo.14.

Bodite vedno enega srca in duha, kakor prvi kristjani, ki so prav s tem navdušili pogane in jude za krščanstvo.15.

Godovni dan Matere Terezije

Čeprav smo razkropljeni po vsem svetu in pripadamo različnim deželam in običajem, ohranjajmo nenehno tisto pristno katoliško življenje, ki povezuje vse vernike sveta.16.

V edinosti je naša moč; zato se oklepajmo predvsem tega sidra.17.

Če nas povezuje edinost, gremo z malim zadovoljne po vsem svetu, v najmanjše vasi do najrevnejših koč, kamor nas kliče Gospod, da ubogim prinesemo veselo vest o Božjem kraljestvu.18.

V Božjem kraljestvu na zemlji ni tako, kakor sta mislila ona dva učenca, ki sta prosila našega Gospoda, da bi sedela eden na Njegovi desnici in drugi na Njegovi levici; - temveč prav po Gospodovih besedah: "Ne vesta, kaj prosita. Ali moreta piti kelih trpljenja, ki vama ga bom dal?"19.

Vihar, ki ga povzročajo sovražniki Cerkve, se bo spet kmalu polegel! Saj v čolniču počiva Gospod, ki s svojo vsemogočno Besedo more zapovedovati tem silam in jim tudi bo.20.

Bog naj nam stoji ob strani!
Naša tolažba je v tem, da Bog vlada svetu in Kristus Gospod svoji Cerkvi.21.

Gospod bo tisočkrat blagoslovil vse, kar je v slavo njegovemu Imenu in v širjenje Njegovega kraljestva.22.

Imej potrpljenje s seboj, ko raset Božje kraljestvo v tebi. Vzpenjaj se korak za korakom in ne pričakuj vse na enkrat. "Božje kraljestvo raste," pravi Jezus.23.


Da bo Bog kar najbolj poveličan, češčen in ljubljen in za širjenje Njegovega kraljestva, ... moramo zastaviti vse svoje moči, kakor je to Gospod Jezus sam neutrudno delal do konca ... in za Njim Njegovi apostoli. Kakšno uboštvo, lakoto in ponižanja so pretrpeli, da bi ljudi privedli k Bogu.24.

Ustanovni dan kongregacije

Blagoslovi, nebeški Oče, na priprošnjo preblažene in vedno Device Marije, našo kongregacijo, ki kleči pred teboj in Te z vsem srcem prosi; obvaruj nas vsakega zunanjega in notranjega trpljenja, da ti bomo v miru in slogi služile po Tvoji sveti volji!25.

Gospodar vinograda naj daje rast, da bo to, kar je Njegova Ljubezen priklicala v življenje, rodilo bogate sadove ob svojem času.26.

Vsemogočni in neskončno usmiljeni Bog bo zaradi Jezusa izpeljal svoje delo do konca, kakor ga je vodil in varoval od vsega začetka.27.

Tudi najmanjša stvar je velika v službi velikega Kralja nebes in zemlje.28.

Bog bo poplačal, kar smo skupaj in vsaka posebej naredile za širjenje Njegovega kraljestva na zemlji.29.

Da mi ne bi kdo v grob pošiljal očitkov, da sem se preveč na široko lotila stvari, preveč na veliko začela in razširila Božje delo! Prihodnost bo to razjasnila.30.

Bog bo vse tako vodil, kot je potrebno v slavo Njegovemu imenu; drugega nočemo in ne zahtevamo.31.

Marija, presveta Božja Mati, naj nas sprejme v svoje varstvo!