MAJ - Molitev / Marija


1.

Presveta Devica Marija, Mati učlovečene Besede, srednica Božjih milosti, naše in vseh grešnikov pribežališče!
Z otroškim zaupanjem se zatekamo v Tvojo materinsko ljubezen in te prosimo: Izprosi nam milosti, da bomo vedno izvrševali Božjo in Tvojo voljo.2.

Svoja srca polagamo v Tvoje roke, presveta Mati, in te prosimo zveličanja zase in za vse tiste, ki so nam zaupani. Trdno verujemo, da nas boš uslišala, zato kličemo z najglobljim zaupanjem: "Zdrava Marija,...!"3.

Tisočkrat boljša od politiziranja je ena "Zdrava Marija".4.

V Mariji sem resnično spoznala Morsko Zvezdo, Pomočnico, Tolažnico vseh potrtih, Pribežališče ubogih grešnikov, Mater Usmiljenja5.

Če je mati res mati, kakor se imenuje in kar naj bi bila, potem nosi vse otroke v svojem materinskem srcu.6.

Da bo naša molitev bolj gotovo uslišana, prihajajmo vsak dan pred Boga po Mariji; ona namreč pri Jezusu in z Njim, svojim Božjim Sinom, vse premore.7.

Ne opuščajte molitve in ne izgubite zaupanja v Marijo, ki nam vedno pomaga.8.

Bog daj, da bi nekoč v zboru angelov in devic smeli skupaj z Božjo Materjo prepevati Magnifikat.9.

Dan odhoda bl. matere Terezije v večnost

Vse sestre slovesno izročam Presveti Trojici.
Bog Oče naj skrbi za vas in vas ohrani stanovitne in zveste v vašem svetem poklicu!
Bog Sin naj vas reši vsakega greha; On naj vam bo Pot, po kateri hodite; Resnica, kateri sledite; Življenje, ki ga živite!
Sveti Duh naj vas ohrani v svoji ljubezni in milosti! Marija, Mati Božje milosti in Mati našega reda, naj vas sprejme v svoje materinsko, ljubezni polno srce ter vam stoji ob strani v življenju in smrti!10.

Brez Jezusa ne zmoremo ničesar.11.

Oko in srce naj bo vedno naravnano na Jezusa.12.

Molitev je naši duši tako potrebna kot voda ribi.13.

Brez goreče molitve ne bomo nikdar združeni z Bogom, ker se mu ne bližamo.14.

Molitev nam je lestev in ključ in vrata v nebesa.15.

Brez molitve bomo vedno ostali nevedni in grešni ljudje, ker v zrcalu zbranosti ne opazujemo niti Božje popolnosti ne lastnih napak.16.

Molitev je prava nebeška hrana, ki krepi dušo. Brez nje bi duša zakrnela. Molitev je kakor zdravilo bolnikom, ki bi radi ozdraveli; je veselje potrtim; moč slabotnim; zveličanje grešnikom; radost pravičnih; medsebojna podpora vse Cerkve.17.

Naše srce ostane hladno in trdo, če se ne vnema in omehča v molitvi.18.

Ne bojmo se nobenega truda, da v nas vsejana semena Božje besede dozorijo v dobri zemlji.19.

Kako čudovite, velike reči so s svojo molitvijo dosegli pri Bogu Abraham, Mojzes in Elija ter drugi! Ali ni Bog še vedno isti? Ali ne moremo tudi mi z molitvijo doseči pri njem nekaj podobnega kakor oni, saj nam je naš dobri Gospod obljubil, da bomo pri Očetu dosegli vse, kar Ga bomo prosili v Njegovem imenu?20.

Ko zvonec kliče k molitvi, spoznajte v tem povabilo Božjega Ženina, da se odpočijte ob njegovem Srcu in si pri Njem naberete novih moči, tolažbein poguma.21.

"Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi in jaz vas bom poživil!" nam kliče Božji Ženin iz tabernaklja. V presvetem Zakramentu nam deli Kruh močnih in z njim tolažbo, luč in moč, da bi s pogumnim srcem mogli nositi naloženi križ za Njim, vse do kalvarijskih višin, dokler ne odbije zadnja ura in se odpro vrata večnosti.22.

Vsakokrat, ko gremo mimo Najsvetejšega, pozdravimo našega preljubega Gospoda Jezusa, križano Ljubezen, v presvetem Zakramentu.


23.

Ko bi le mogli biti noč in dan na kolenih pred Najsvetejšim in bi kakor nekoč Mojzes dvigali k Njemu roke in srce, da bi nam Gospod pomagal ob pravem času, nam podeljeval krotkost in ponižnost in ljubezen.24.

V večjo slavo Božjo vam smem razodeti: Nikdar mi še ni Gospod odrekel nobene prošnje, ki sem jo prinesla predenj za vas v Njegovi sveti zadevi.25.

Ni drugega pripomočka, kot je orožje molitve; posegajmo po njem!26.

Ne opuščajte molitve, kajti če usahne duh zbranosti, gre pri nas vse navzdol; vse bo potonilo v mlačnost, vse bo zamrlo.27.

Vprašjmo se večkrat, če se v veri res nenehno zavedamo navzočnosti dobrega Boga. O, kako spoštljivo bomo potem molili.


28.

Če bi znali prav moliti, bi živeli popolnoma drugače.29.

Začnimo, drage sestre, vnašati red v našo molitev! Potem bo tudi naše življenje kmalu postalo drugačno, boljše.30.

Molimo neprenehoma, v zbranosti... , kakor bomo častili Boga vso večnost v nebesih.


31.

Češčena in hvaljena Presveta Trojica - in naša preljuba nebeška Mati Marija -, pri kateri se bomo nekoč spet sešli in pozdravili in se večno veselili v Bogu.